ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

Αποθήκευση ωμού καφέ

Ο πράσινος (ωμός) καφές τοποθετείται σε σακιά των 60 ή 69 κιλών (εξαρτάται από την χώρα προέλευσης). Το κάθε σακί φυλλάσεται για περίπου ένα χρόνο με μέγιστη θερμοκρασία 35 °C, και υγρασία 75%. Τα σακιά ταξιδεύουν κυρίως από τη θάλασσα. Τα κυριότερα λιμάνια εξαγωγής καφέ παγκοσμίως είναι η Νέα Ορλεάνη, η Χαβάη, το Αμβούργο, η Αντβέρπη, η Βρέμη, η Τριέστη. Ο ωμός καφές επιλέγεται κυρίως από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται από τον καβουρδισμένο καφέ. Στην περίπτωση υψηλής ποιότητας από τη χώρα παραγωγής, ο ειδικός καβουρδίσματος διενεργεί πολλούς ελέγχους και απομακρύνει τους πιο μεγάλους, πιο ελαφρείς ή ελλατωματικούς κόκκους καθώς και τα ξένα σώματα χρησιμοποιώντας οπτικούς ή UV επιλογείς.

Οι ειδικοί καβουρδίσματος έπειτα επιλέγουν:

Τον τύπο του χαρμανιού
Περιόδο καβουρδίσματος
Βαθμό καβουρδίσματος ερες χώρες παραγωγής καφέ είναι Κεντρική & Νότια Αμερική, η Ινδία και Ινδονησία για Arabica, και Ζαϊρ, Ουγκάντα, Καμερούν, Ινδοκίνα, Ινδία και Μαδαγασκάρη για Robusta.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ