ΣΩΣΤΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Η επιλογή του φλιτζανιού, της κούπας ή του ποτηριού είναι ιδιαίτερα σημαντική για δύο λόγους.

 

Πρώτον γιατί επηρεάζει την γεύση του ροφήματος μας και δεύτερον γιατί θα ήταν λάθος να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό ρόφημα και να το σερβίρουμε σε ένα απλό ποτήρι.

Φανταστείτε έναν espresso να μπαίνει σε ένα φλιτζάνι των 12cl αντί για τα 7cl που είναι το σωστό, ή ακόμα φανταστείτε ένα cappuccino σε φλιτζάνι των 22cl αντί των 16cl που είναι κανονικά. Ο espresso θα έδειχνε φτωχός και το cappuccino θα ήταν πολύ αδύναμο σε γεύση.

Πολλοί επιχειρηματίες ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ακριβές και άχρηστες κούπες με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το κανονικό για να δώσουν στον πελάτη τους το κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα να δίνουν κάτι χειρότερο.

Μερικοί από αυτούς κιόλας κάνουν και δεύτερο πιο σημαντικό λάθος με το να τσιγκουνεύονται να βάλουν λίγη ποσότητα παραπάνω από το ρόφημα που επιλέγουν.

Φανταστείτε μια σοκολάτα με 20γρ που πρέπει να φτιαχτεί σε κούπα των 20cl το πολύ να φτιάχνεται σε 30cl. Θα είναι κι αυτή μια φτωχή σε γεύση και σώμα σοκολάτα που πιο πολύ θα διώξει τους πελάτες μας παρά θα φέρει καινούργιους.

Ειδικά για τις συνταγές που φτιάχνεται θα πρέπει να τις βάλετε στο σωστό φλιτζάνι.
Το λίγο περισσότερο γάλα ή σιρόπι ή σοκολάτα που θα χρειαστείτε είναι ικανό να αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα και την γεύση του ροφήματος σας.

ΣΩΣΤΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ