ΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ESPRESSO

 

Ο τρόπος αλέσματος είναι ουσιαστικός. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την επίτευξη ενός ποιοτικού φλυτζανιού καφέ.

Ο ψημένος καφές αλέθεται για να:
Αποβάλλει όλες τις ουσίες που περιλαμβάνει και ν’ αυξήσει τις επιφάνειες του καφέ που θα έρθουν σε επαφή με τον αλεσμένο καφέ. Κάθε μίγμα έχει αντίστοιχα ιδανικό άλεσμα, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της συνεχούς δοκιμής. Το ιδανικό άλεσμα που επιτρέπει την καλύτερη διύληση νερού μέσα από τον καφέ πρέπει να προσαρμοστεί λαμβάνοντας υπ’όψιν τον αέρα και την περιβαλλοντική υγρασία. Ο καφές δεν πρέπει να αλεστεί για περισσότερο από 2 λεπτά πριν την παρασκευή, ειδάλως ο καφές θα αρχίσει να οξειδώνεται.

Μαχαίρια κοπής καφέ

Επίπεδα μαχαίρια κοπής
Περιστρεφόμενη ταχύτητα: 900 -1400 περιστροφές/λεπτό
Διάμετρος: 75-64 χιλ.
Παραγωγικότητα: 9-20 kg/h
Έλεγχος ένδυσης σε: 300-400 κλ
Οι επίπεδες λεπίδες είναι πιό οικονομικές
Περιορισμένες εφαρμογές λείανσης

Κονικά μαχαίρια κοπής
Περιστρεφόμενη ταχύτητα: 400-600 περιστροφές/λεπτό
Διάμετρος: 49-120 χιλ.
Παραγωγικότητα: 20-75 kg/h
Έλεγχος ένδυσης σε: 600-800 κλ
Μεγαλύτερη παραγωγικότητα από τις επίπεδες λεπίδες
Περισσότερες εφαρμογές λείανσης
Λιγότερο υπερθέρμανση.

ΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ESPRESSO