ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ESPRESSO

 

Τα αισθητήρια χαρακτηριστικά ενός φλυτζανιού αυθεντικού espresso:

Το πραγματικό espresso ολοκληρώνεται από ένα κρεμώδες καϊμάκι που έχει ένα φουντουκί χρώμα, τείνοντας προς σκούρο καφετί με καστανόξανθες πινελιές. Το άρωμα είναι έντονο, και να χαρακτηρίζεται από οσμές λουλουδένιες, φρουτένιες, ψημένες και σοκολατένιες. Η γεύση είναι ολοκληρωμένη, ζωηρή και βελούδινη. Η οξύτητα και η πικρίλα πρέπει να είναι ισορροπημένες. Τα γενικά αισθητηρια χαρακτηριστικά του καφέ (espresso και μη) είναι χωρισμένα σε ΟΠΤΙΚΟ, ΟΣΦΡΗΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ και ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ.

Τα ΟΠΤΙΚΑ χαρακτηριστικά είναι βασισμένα σε:

Χρώμα
Σώμα
Εμμονή

Τα ΟΣΦΡΗΤΙΚΑ χαρακτηριστικά που παράγονται από τον καφέ είναι:

Ψημένος
Σοκολατένια
Λουλουδένια
Φρουτένια
Φυστίκια
Χλόη
Καπνός
Σαπισμένα λουλούδια
Στάσιμο νερό
Δύσοσμο

Τα ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ χαρακτηριστικά είναι βασισμένα σε:

Μαλακότητα
Θερμοκρασία (70/76 °C)
Σώμα – πυκνότητα / ιξώδες

Τα ΓΕΥΣΤΙΚΑ χαρακτηριστικά είναι βασισμένα σε:

ΕΠΙΓΕΥΣΗ
Άρωμα
Εμμονή
ΓΕΥΣΗ
Γλυκός
Όξινος
Πικρός

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ESPRESSO